Kuhano pivo

Pri nas si piva drugače kot hladnega sploh ne znamo predstavljati. Če nam ga servirajo neohlajenega, ga z vso pravico zavrnemo. Navadno toplo pivo je neužitno - do tod se vsi strinjamo. Skandinavci pa znajo s pivom narediti neverjetne čudovite napitke, med katerimi je pivo lahko tudi vroče (pozor - ne toplo ampak vroče!). Meni je najbolj všeč tole:

Pol litra svetlega piva nalijemo v lonec. Dodamo krhelj limone, malo cimeta, dva klinčka in 10 dag sladkorja. Na močnem ognju naj hitro zavre. Odstavimo in dolijemo pol deci ruma ter dobro premešamo.

Zdaj pa imamo na voljo dve varianti. Pijemo ga lahko zelo vročega ali pa močno ohlajenega. Na vsak način pa pri serviranju dodamo rezino limone ali oranže. Še enkrat: ali zelo vroče ali močno ohlajeno. Srednje poti so zanič!

Odzivi    ·    Kazalo    ·    Moja jadralna stran

Davor Šoštarič